Tudtad hogy egy értékesítőnek nem csak erkölcsi de anyagi felelőssége is hogy jó szolgáltatást adjon?

Az értékesítés csúcsa

mikor az Ügyfeleid annyira el vannak ájulva attól hogy mennyire jó dolgot okoztál nekik, hogy ezt meg akarják osztani másokkal is. Egyszerűen jó érzést okoztál nekik és ezt a jó érzést oda akarják adni a barátaiknak és rokonaiknak és ehhez a kulcs pedig Te vagy. Ezért beszélni fognak rólad másoknak akkor is amikor Te pihensz, szabadságolsz, a családdal ebédelsz, vagy a munkádat végzed. Az ajánlóid a személyes értékesítőid lesznek akik a Te munkád egy részét fogják elvégezni. Ráadásul az ajánlások miatt előmelegített ügyfelekkel fognak ellátni amit csak az Ügyfeleidtől vagy csúcskategóriás Marketinggel fogsz tudni elérni. Csak hogy a CsúcsMarketing pénzbe kerül, de az hogy jó szolgáltatást adj az ügyfeleidnek az pedig “csak” a munkádba.

Nem kell hogy átverd az ügyfeledet SŐT

Elég ha nem vagy meggyőződve az üzlet megkötésekor hogy a másik félnek jó az amit Te értékesítesz neki. Ezt pedig neked kell tudnod mert kettőtök közül Te ismered jobban a termékedet vagy a szolgáltatásodat. Ha nem vagy meggyőződve arról, hogy a másiknak jó és mégis üzletet kötsz akkor vagy a jó érzés marad el, rosszabb esetben az ügyfeled kifejezetten csalódott és dühös lesz.

Nincs jogod a trehányságoddal vagy a mohóságoddal egy ügyfélnek kárt okozni

azzal hogy olyan dolgot adsz át, amiről nem győződtél meg hogy neki tényleg jó lesz. Másrészéről pedig anyagi veszteséged is keletkezik mert az elégedetlen ügyfél is vinni fogja rólad a hírt másoknak csak hogy a rosszhíredet, ami neked iszonyatosan nagy kár. Lehet hogy pillanatnyilag pénzhez jutsz, de hosszú távon sokkal több munkád lesz mert mindig olyan új ügyfeleket kell keresned akik még nem hallottak rólad. Mert aki már hallott az nem akar veled üzletet kötni.

A jó hírt átlagosan 8 embernek mondjuk el a rosszat 29-nek. Vagyis ha egyszer adsz valakinek nem megfelelő szolgáltatást akkor 3 másiknak kell nagyon jót hogy 0-án legyél.

Neked tehát nem csak anyagi de erkölcsi felelősséged az hogy szuper jó szolgáltatást adj másoknak. És hidd el sokkal jobb érzés.

Nézd meg az ingyenes interjúkat ezen a linken más értékesítőkkel, hogy ők milyen alapelvek mentén csinálták az értékesítést. Nézd meg hogyan csinálnak 100 ezer Dollárt vagy milliárdos forgalmat nem évek hanem hónapok alatt.

Szóval akkor köss üzletet ha meggyőződtél róla, hogy az mindkettőtöknek jó és legyél egyre sikeresebb.

Ha szeretnél még értékes tartalmakat iratkozz fel vagy kövess Facebook-on.

További cikkek