Ne aggódj attól hogy az ügyfél NEM-et mond

Te is aggódsz attól hogy egy ügyfél NEM-et fog mondani egy ajánlatodra?

Az attól való félelem és aggódás hogy egy ügyfél NEM-et mond egy ajánlatomra az MENNYISÉGI kérdés. Miért? Mert ha én HETI 1 tárgyalást vagy szerződést tudok megcsinálni ami havi 4 db és az nekem kevés anyagi bevételt hoz, akkor annál az egynél akivel végre leülök tárgyalni izgulni fogok hogy “Jaj csak igen-t mondjon a végén” és mindent megteszek azért hogy IGEN-t mondjon. Árcsökkentést, több szolgáltatást vállalok el, és belemegyek egy olyan üzletbe ami nekem már alig éri meg csak nehogy elmenjen az ügyfél.

De ha napi 6-8 szerződést kötök

és közben egyfolytában csörög a telefonom mert ügyfelek bombáznak hogy üljek le velük tárgyalni, akkor örülök ha ki tudom szolgálni azokat, akik megkeresnek és az aggódás szikrája sincs bennem. Hiszen mi van akkor ha egy vagy két ügyfél éppen MA nem szerződik velem. SEMMI GOND hiszen még aznap van 5-6 másik tárgyalás, akiből biztos hogy összejön, de ha nem akkor még holnap is tele van a naptáram sőt 2 hétre előre. Tehát nincs más dolgom mint megtölteni a naptáramat, hogy ha egy-egy ügyfél kiesik akkor ne a feszültség és az aggódás kerítsen hatalmába hogy “Úristen mi lesz velem?….” hanem a nyugalom hogy jaj végre akkor szusszanhatok egyet…!

Akkor mi a teendő?

Tehát egyszerű logikával nyomon követhető, hogy ha nincs elég ügyfelem akkor több munkát vagy hatékonyabb munkát kell elvégeznem ahhoz hogy több tárgyalást tudjak tető alá hozni, amiből több szerződésem azaz több bevételem lesz. Ha nem tudom hogy hogyan kell hatékonyabban csinálnom mert nincs aki elmondja, nem tudom honnan megtanulni, akkor mennyiséget fogom növelni. 

Vagyis többet fogok telefonálni, több emailt küldök ki, több rendezvényre megyek el kapcsolatot építeni, több social média üzenetet küldök ki stb. Stb. Ha csinálom, akkor közben megtapasztalom hogy hogyan kell rosszul és jól csinálni. Volt olyan piac, amin a hatékonyságom 50%-a abból származott hogy mentem és ott voltam, akkor amikor az ügyfél nyitott volt, a másik fele pedig valós tárgyalás technikát alkalmazása miatt jött össze.

Szóval ha úgy érzed kevés a bevételed és aggódsz hogy az ügyfelek nem-et mondanak neked, akkor még ha nem is érzed magad profinak növeld a kiáramoltatást, hívjál, menjél, e-mailezz, csinálj videókat és küld ki és meglátod 1-3 hónap alatt fordul a helyzet.

Ha pedig egyszerűen nem vagy az a típus aki a mennyiséget akarja növelni hanem inkább abból az egy-egy tárgyalásból akarja kihozni a legtöbbet akkor javaslom neked hogy nézd meg az Értékesítési Alapképzés tananyagomat ezen a linken. De az értékesítésben az egyik legfontosabb kritérium főleg az elején a kiáramoltatás. Minél nagyobb annál valószínűbb hogy több ügyfeled lesz. 

Úgyhogy ne aggódj a nem -ek miatt, hanem többszörözd meg a kapcsolatfelvételi munkád.

Ha szeretnél még értékes tartalmakat iratkozz fel vagy kövess a Facebook-on.

További cikkek